Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S nadpisem souhlasím. Silné národní státy by skutečně mohly představovat silnou EU. Nakonec Švýcarsko je příkladem, jak spolu dokážou žít tři dost rozdílné národnosti. Sice se mezi sebou lehce hašteří, ale zájem státu je pro ně důležitější.

Nejsilnější reptání je ovšem slyšet z členských států EU, které pro společnou myšlenku nedělají nic. Stačí se podívat, jaké kousky jsme my vyslali do evropských struktur.

R^

1 0
možnosti
Foto

Karma za váš pohled, který souzní s mým.

0 0
možnosti
Foto

Vaše názory, myšlenky, idee jsou svěží vítr pro toto místo. Jen si nedokáži představit to budování národní hrdosti jednotlivých států, tu vratkost a balancování na ostří nože nebezpečného nacionalismu, která nyní především v té východní, naší Evropě, tak bují (samozřejmě i Francie, VB atd. jsou v pohybu). Jen pro představu, zkuste načrtnout datový horizont tohoto přibližování.

Popravdě, v tom nedostatku času já vidím to hlavní úskalí neuskutečnitelnosti Vaší myšlenky.

3 0
možnosti
JR

J91a39r73a 69R95a57n61k

23. 12. 2015 22:37

Souhlasim s Radovanem, zila jsme leta ve Svycarsku a par dalsich zapadnich zemich, ted v Kanade. Rozumim narodni hrdosti Svycaru a mam ji take, jak pro Svycarsko, tak pro Kanadu. Obe zeme nebyly nikdy despoticky niceny nejakymi Svazy republik, moralka a etika Svycaru je prikladna a Kanada snad kazdeho noveho "pristehovalce"....presvedci, ze je to vynikajici zeme a hodne nabizi.

Proto i lide, kteri prisli ze zemi, kde vlady zbavily obcany prav a nicily moralku, s malym smyslem pro etiku (kdo neokrada stat, okrada rodinu) se po kratke dobe snazi byt pravymi Kanadany. Nejsou zde pouze "refugees", je zde spousta lidi, kteri se sem dostanou a mohou stat Kanadany pokud chteji, treba jen za praci, nebo sloucenim rodiny, na studia a nekdy snatkem. Presto se i ti "novi" snazi zaradit do spolecnosti, chovat slusne, respektovat zakony a hlavne vladu. Svycarska i Kanadska je velice respektovana svymi obcany a nikdy se za ni nemusi stydet.

2 0
možnosti
PK

Váš sen funguje na nižší úrovni - Německo, silné země a silný stát. Ale v úrovni EU je to iluze. Ale i to sjednocení Německa v 19.století nebyla selanka.

0 0
možnosti
MK

Myslím, že jestli to bude jenom sen záleží také dost na nás. Podle toho, co vidím, tak nespokojenost v Evropě roste.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Idealista a maximalista snažící se o rozumný kontakt s pevnou zemí. Se zálibou v hledání efektivních řešení problémů všeho druhu a překonávání skutečných výzev a hranic vlastních možností. Mám za to, že k dosažení i těch největších životních cílů lze dojít efektivní, pohodovou cestou bez toho, aniž by byl človek nucen jednat v rozporu se svými zásadami. Jasně, ne každý den je posvícení, ale bez alespoň špetky toho neurčita by život byl asi pěkná nuda. Oblíbený citát: "„Největším štěstím člověka je, když může žít pro to, zač by byl ochoten zemřít." Honoré de Balzac.

Seznam rubrik