Diskuse

Nejsou lidi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za vším stojí strach, nebo láska. Z článku si beru to pro mne, pozitivní. :-)

0 0
možnosti

Díky. :-)

Myslím, že to byl Epikúros, kdo přišel s názorem, že máme 2 hlavní motivace: dosáhnout blažených pocitů a vyhnout se boleti a strasti. Což je sice přirozené, jenom mi připadá, že se to dnes praktikuje čím dál tím víc BEZ OHLEDU na ostatní.

0 0
možnosti
Foto

Za malou angažovaností lidí může stát i to, že projekt nestojí za nic. Většina těch nápadů je skutečně úspěšná jen v hlavách samotných autorů. Případně nejsou schopni ten svůj nápad "prodat", aby jim s tím lidé pomohli.

A pokud jde o to ostatní, myslím, že je to v pořádku, vždycky se lidé chtěli mít lépe a hnali se za tím, kdyby tomu tak nebylo, ještě jsme na stromech. O internetu by se nám ani nezdálo. Podle mého názoru je lepší utrácet čas v diskuzi než zírat například na stupidní seriály, nicméně je každého volba, jak naloží se svým volným časem. Ono i to věčné mentorování, jak lidé dělají něco, co by dělat neměli a naopak by se měli věnovat něčemu jinému, je tu také nejspíš odjakživa, stejně jako ta honba za lepším.

0 0
možnosti

1. Mojí MOTIVACÍ k sepsání tohoto článku bylo právě to, aby se čtenář zamyslel nad různými alternativami využití svého času, nikoliv někoho nějak mentorovat. Mentorování bývá kotraproduktivní. Ale jestli tam někde vidíte mentorování (nebo něco, co tak vyznívá), tak KDE přesně? Abych si dal příště pozor :-)

2. POKROK

Pokud si přečtetě některé z mých starších článků, tak zjistíte, že jsem naopak člověk VELMI pokrokový. Kdybych jím nebyl, nemohl bych dělat to, co dnes dělám. Pokrok a ulehčování si věcí je přirozenou součástí lidské existence. Já však v článku kritizuji něco jiného a to jest jedince, kterým pokrok slouží v podstatě jenom a pouze pro to, aby si mohli na chvilku pohrát a předvádět se před ostatními. Je to určitá forma stupidity a s ulehčováním si věcí (v tom pokrokovém slova smyslu) to nemá prakticky nic společného. Jasně, každý máme svobodu, jak s těmi pokrokovými věcmi naložíme. Některé firmy zjistily, že se přes děti a mladé lidi dají tahat z jejich rodičů i celkem dost slušné peníze. A tak se vyrábějí kvanta nových mobilů s ještě více cool-funkcem, aby řada nich mohla skončit v popelnici, až přestanou být dost zábavné, až se omrzí. Takže fakticky pouze pro zábavu se takto docela silně zatěžuje životní prostředí. Jo jo, každá sranda holt něco stojí a doplácíme na to VŠICHNI a ne, že ne.

3. PROJEKTY

Já nezpochybňuji možnost, že leckdy projekt za moc nestojí (ať už z jakýchkoliv důvodů). Ale začínám mít (a zdelaka nejenom já) dojem, že prostě lidi fakt NEJSOU (propátrejte trochu zpravodajské weby, tam se o tom, myslím, v poslední době také přímo něco psalo). Víte, zvláště u řady mladých lidí mi nezřídka kdy přijde, že prostě o nic moc (snad s výjimkou novýho mobilu a značkového oblečení) nejeví zájem, že je prostě všechno tak nějak obtěžuje.

P.S: Pokud jste fanouškem pokroku (nejlépe v IT odvětví), těšte se na následující článek. :)

0 0
možnosti

Když mi někdo nabízí práci a říká, že rozjíždí projekt a hledá schopné lidi , utíkám pryč. Téměř vždy se jedná o nějakou práci MLM. Buď je to tak dobrý projekt , že tomu lze věřit nebo majitel je neschopný své lidi zaplatit , což je téměř vždy , majitel je neschopný a lakový své lidi zaplatit . Znám mnoho lidí, kteří pomohli rozjet projekt a byli vyobcování z projektu a skončili na dlažbě a dost často bez peněz.

0 0
možnosti

Jen pro Vaší informaci: zde o MLM (pokud tedy myslíte Multi Level Marketing) opravdu nešlo, já osobně jsem se v (pracovní) praxi s MLM ještě nesetkal.

Projekty jsou vždy spjaty s určitým rizikem, asi jako všechno. S tím se prostě musí počítat - vždy počítat s tou nejhorší možnou variantou. Peníze holt dokážou, podobně jako alkohol, celkem dobře odhalit charakter člověka, resp. některé jeho rysy.

0 0
možnosti

No, dočetl jsem to, ale nějak to bylo divně napsáno. Ve finále by se dalo říct "Co tím chtěl básník říci ?"

0 0
možnosti

Dík za konstruktivní kritiku. Taky si říkám, že jsem to mohl napsat líp - spousta myšlenek na malém prostoru. Snad se mi to příště podaří.

Jinak, ohledně toho, co jsem chtěl nebo nechtěl říct - z textu si vyberte sám, co potřebujete nebo chcete. Jestli potřebujete vyjasnit něco konkrétnějšího, tak na blogu jsem většinou chvilku ráno a večer.

0 0
možnosti

Mame15 let stare auto a když nam ho v servisu při prejizdeni z lakovny nabourali, tak ho chteli vyhodit a koupit nam nove. Odmitli jsme. Nemame facebook, nemame chytre telefony (většinou si bereme ty vyrazene od nekoho, kdo presel k novym telefonum :-) Doma varime, peceme, pereme, uklízíme a zehlime, dokonce zavarujeme :-)

Když to shrnu, jsme stastni, za nicim se nehoníme a smyslem našeho života není dostat se na seznam panama papers. Musim ale dodat, ze lidi kolem sebe znervoznujeme a stále posloucháme, kupte si novy mobil, kupte si nove auto a když jsme doma nemeli dva roky televizi, no to bylo téma :-)

Vsem preji krasny den a nalezeni smyslu :)

2 0
možnosti

no jo, někdo plácá v diskusi, někdo na blogu, někdo dokonce tam i tam;-D

0 0
možnosti

Přesně tak!

A když v tom plácání vidí ještě nějaký ten smysl, jako např. přimět alespoň jednoho jediného člověka k hlubšímu zamyšlení, potom co víc si ještě může přát? :-)

0 0
možnosti

Karma, za to že víte to podstatné.R^

0 0
možnosti

Díky. :-)

Možná při čase napíšu pokračování pro snadnější použití v praxi.

0 0
možnosti