Michal Konopa

Námět na vylepšení blogu

20. 09. 2015 10:25:17
Stalo se vám někdy, že jste na (zdejším) blogu narazili na zajímavý článek, chtěli jste k němu napsat svůj postřeh, ale zjistili jste, že hlavní diskusi jste již prostě propásli? Nebo jste se jí prostě v ten čas nemohli zúčastnit?

Oznámení o plánované publikaci článku

Idea spočívá v tom, že autor X veřejně oznámí, že se v ten a ten den a čas chystá publikovat článek na téma Y.

Čtenáři tak budou mít přehled o tom, KDO se chystá CO publikovat a KDY. Umožní jim to NEJEN nepropásnout případnou diskusi, ale také lépe a efektivněji nakládat se svým časem. Každý má jiné preference autorů a témat, to je přirozené.

Příklad:

Dnes je neděle dopoledne a bloger Jan Novák (podobnost s existujícími blogery stejného jména je čistě náhodná) oznamuje, že zítra, tj. v pondělí kolem 18:00 publikuje svůj článek na téma „Budoucnost EU“.

Veřejná oznámení o plánovaných publikacích se dají implementovat např. těmito komplementárními způsoby:

  1. Speciální sekcí na hlavní stránce blogu, nazvěme ji třeba „Oznámení o plánovaných publikacích“. Její umístění by mohlo být třeba při pravé straně nebo jako součást podmenu „Blog“.
  2. Zasíláním oznámení emailem.

V blogu administrace je položka „Datum publikování“, která blogerovi umožňuje nastavit publikaci svého článku na specifický datum a čas. Toto by se dalo propojit se sekcí „Oznámení o plánovaných publikacích“ na hlavní stránce blogu. Podobně by se dal použít „Seznam oblíbených blogerů“ – na email by chodily oznámení o plánovaných publikacích oblíbených autorů.

Lze si velice snadno představit další možná rozšíření tohoto konceptu, jako např. vágněji specifikovaný čas plánované publikace, např. „koncem týdne“. Toto viděl jako jakýsi předstupeň dalšího oznámení s konkrétněji zadaným časem publikace, které bude teprve následovat – řetězení oznámení.

Oznámení plánovaných publikacích by samozřejmě byla čistě na uvážení autora - žádná povinnost, ale spíše doplňková možnost.

Mějte se pěkně a přeji hezký zbytek víkendu

Autor: Michal Konopa | karma: 5.68 | přečteno: 167 ×
Poslední články autora