Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12a57r17a 56R93a90n45k

1. 11. 2016 8:09

Je to cele strasne smutne:

Czech president denies scrapping Holocaust survivor medal | Reuters

http://www.reuters.com/article/us-czech-president-medal-idUSKCN12L286

Oct 22, 2016 - PRAGUE Czech President Milos Zeman has denied that his decision not to award a medal to a Holocaust survivor was because the man's nephew, a Czech government minister, had angered China by meeting the Dalai Lama. ... President Zeman acknowledged that plans to award a state medal to ...

How a Meeting with the Dalai Lama Lost This Holocaust Survivor a ...

foreignpolicy.com/.../how-a-meeting-with-the-dalai-lama-lost-this-holocaust-survivor...

0 0
možnosti

Vážení spoludiskutující, nová informace:

V dnešním pořadu Partie na TV Prima byl Lubomír Zaorálek. Z jeho slov vyplynulo, že pan Herman dohodu porušil záměrně.

Odůvodnil to prý nějak takto: "Je to otázka mého svědomí a s tím já už nic neudělám."

2 0
možnosti
Foto

Ano, to je teď obecně známo. Ministr, který zcela záměrně torpéduje mezinárodní smlouvy našeho státu.

V civilizovaném státu to je na okamžitý vyhazov, ale v našem Kocourkově nevím.

2 1
možnosti

R^ vidím to podobně, velmi slušná objektivní (t.j. nezaujatá) analýza, díky za ni.

4 0
možnosti
Foto

Demokracie je o hledání. Pokud možní protikandidáti budou jako to děvče sedět koutě, tak si jich nikdo nevšimne. Jak ale vystrčí růžky, můžou se svým chováním politicky odvařit. A o tom to je - u voleb je už pozdě kádrovat nějakého strejdu, který sedí celý život doma u krbu, pro voliče je důležité sledovat kandidáty delší dobu, aby zjistili o co jim vlastně jde. Současný prezident vede svou kampaň od začátku zvolení a proč to nechcete umožnit dalším.

Prezident si jde za svým, ukázat svoji chybu by byla slabost, důležité je potencionální konkurenty zašlapat do země - označením za kavárnu, odmítáním diskuze, dobře mířenou podpásovkou a nemusí to dělat sám, má už docela slušný tým (slušný se rovná v tomto případě velký). Prezident sice nemůže přímo ovlivňovat politiku, ale má právo jmenovat osoby do pro stát životně důležitých institucí.

Ale abych všemu slepě nevěřil - opravdu tu show Jana Krause, Prima, které jde o sledovanost, nechtěla pustit ve stanoveném termínu, pro zvýšení sledovanosti na druhý den?

0 0
možnosti

Já nemám nic proti tomu, aby budoucí kandidáti pouze neseděli v koutě. Ano, aby uspěli, je třeba, aby byli vidět. Pokud to udělají slušnou formou, tak proč ne? To, jakým způsobem se chová současný prezident by podle mne nemělo ostatní kandidáty jaksi legitimizovat k tomu, aby se chovali obdobně - pokud toto chování na současném prezidentovi sami kritizují. Nevím, jak pro Vás, ale pro mne je potom takový kandidát definitivně nevolitelný.

K otázce sledovanosti TV Prima se nechci vyjadřovat - do toho nevidím.

1 0
možnosti
Foto

Mně nejvíc vadí na občanstvu to, co bych nazval fandovstvím, ono je to však fandovství spíše dětinské. Hodně lidí se rozhodně pro stranu - tím nemyslím partaj, ale stranu sporu a co tato strana sporu udělá, vždy dobře dělá. Já také na \zemanovi oceňuji jeho jeho kritický postoj k islámu v ČR, ale nesouhlasím s jeho radikalismem (ploty ha hranicích a pod.), protože nával uprchlíků nám nikdy nehrozil, nehrozí a v dohledné době ani objektivně hrozit nebude.

Na rozdíl od vás si myslím, že hradní sešlost má významný podíl na rozdmychávání sporů mezi občany a na propasti mezi nimi. Pravdou je, že to nezačali, ani omylem, ta propast je důsledně budována již víc jak 20 let (dobu komunistů nehodnotím), ale Zeman na tom má významný podíl tím, že NEBRÁNÍ svým poskokům aby lhali, dělali z lidí blbce a v podstatě se posmívali slušnosti i spravedlnosti a právu.

Vadí mi, že občan běžný na sebe navlékne dres svého seskupení a v tu chvíli jakoby mu vypadl mozek a je jen poslušnou loutkou. Míním tím většinu v dresech OBOU hlavních seskupení. To umožňuje ta extrémní stanoviska a výroky, to vede k dalšímu zvětšování propasti a v podstatě blokuje jakoukoliv rozumnou spolupráci proti nerozumnému vládnutí. Ke škodě občanů a prospěchu vládců.

4 0
možnosti

I mě připadá, že MZ si volí do svého okolí ve větší než zdravé míře lidi, kteří mu budou pochlebovat. Ale u Václava Klause bych řekl, že tomu bylo zrovna tak.

S tím fandovstím máte pravdu. Je to spojeno s emocemi a emoce nejdou s racionálním úsudkem dost dobře dohromady.

1 0
možnosti

Byl jsem na Staromáku. Důvodem bylo pročínské servilní prohlášení(to samo o sobě je dostačující), ale hlavně ztráta elementární lidské slušnosti u pánů na Hradě. Je velice pravděpodobné, že p. Forejt p. Bradymu skutečně telefonoval(ať na jakékoliv zadání a z jakýchkoliv pohnutek). Hovor si mohli ověřit ve vedlejší kanceláři. A je jedno, jestli byl na nějakém seznamu. Zaměstnanec pochybil a je morální odpovědnost zaměstnavatele se poškozenému starému pánovi ústy co nejvyššího manažera slušně omluvit a situaci vysvětlit. A až pak řešit, jestli ti bylo tak nebo tak. A to je věc, která je vůbec nenapadla. Omluva a jakákoliv sebereflexe je přece projevem slabosti. Argument, že druhá strana se chová podobně, neuspěje.

5 1
možnosti

Já se vůbec nechci pouštět do spekulací, jak moc je ten telefonát pravděpodobný. Prostě se to takto stát mohlo.

Máte samozřejmě pravdu v tom, že pokud zaměstnanec pochybí a někdo z toho má újmu, je omluva na místě. Jsem zvědav, jak se k celé věci vyjádří Miloš Zeman.

0 0
možnosti

P72a17v96e69l 35V36é56b32r

30. 10. 2016 9:45

Osobně si myslím, že povyk okolo medailí je pouze součástí dlouhodobé kampaně, která má za úkol vyřadit možného a nepohodlného vítěze následujících voleb. Kdo tuto kampaň vede si netroufám hádat, a vůbec v ní nejde o osobu současného prezidenta, jestli takový, nebo makový, tady jde o to, že tam není ten prezident, kterého chtěli oni.

Vede se permanentní pomlouvačná kampaň, kdy jsou zveličovány ať již vymyšlené prohřešky (např. jsem přesvědčen, že pak Brady vyznamenání - bez ohledu na jakési telefonáty - vůbec nikdy neměl dostat, protože jinak, i kdyby bylo jeho vyznamenávání na poslední chvíli odvoláno, lhostejno na jakém základě, existovala by písemná dokumentace, kterou by byl vybaven jak pan Brady, tak velvyslanectví jeho státu), tak různé jiné, vcelku bagatelní omyly (kauza Peroutka je prostě nafouknutým povykem okolo omylu starého muže - omylu založeného na chybné vzpomínce a nafouknutého do obludných rozměrů).

Díky této řadě permanentního pomlouvání spousta, jinak možná spravedlivých, lidí dojde k názoru, že Zeman je lump, lhář a darebák a ke svému tvrzení nepotřebují fakta.

9 4
možnosti
Foto

Pokud dojdou k takovému závěru, tak vůbec nebudou daleko od pravdy. :-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Idealista a maximalista snažící se o rozumný kontakt s pevnou zemí. Se zálibou v hledání efektivních řešení problémů všeho druhu a překonávání skutečných výzev a hranic vlastních možností. Mám za to, že k dosažení i těch největších životních cílů lze dojít efektivní, pohodovou cestou bez toho, aniž by byl človek nucen jednat v rozporu se svými zásadami. Jasně, ne každý den je posvícení, ale bez alespoň špetky toho neurčita by život byl asi pěkná nuda. Oblíbený citát: "„Největším štěstím člověka je, když může žít pro to, zač by byl ochoten zemřít." Honoré de Balzac.

Seznam rubrik