Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na rozhovor Zemana a Macrona by byl jistě zajímavý pohled, a to i v případě, že by Zemanovi místo bačkor obuli lakýrky. A pár úvodních bonmotů o novinářích by debatu jistě krásně odlehčilo.

1 1
možnosti

P89e74t60r 18Č31e80j27k60a

25. 1. 2018 14:42

Pár komentářů nejen k článku, ale i ke zdejší diskuzi...

1.) baví mě komentáře o tom, že se Zeman choval arogantně a nevychovaně, když skákal Drahošovi do řeči..... upřímně, to je v rámci vyjednávání ve vyhrocenějších situacích relativně běžné. Fakt, že se Drahoš a jeho příznivci "hroutí" z trochu ostřejší diskuze je mínus pro něj - chybí tomu trochu nadhledu. Kdo si v diskuzi prostor neumí utvořit sám a vstoupit do řeči druhého, když s nějakým bodem nesouhlasí a je mu utvořen prostor, nemá v politice co pohledávat.... Nejde o překřikování se, ale zkrátka se probůh rozlučte s tím, že politika je povolání gentlemanů... - to je divadýlko navenek.

2.) nezlobte se na mě, ale fakt, že s MZ "nikdo nechce jednat" znamená celou řadu věcí a nejsou zrovna lichotivé pro ty, kteří takhle jednají, nebo takové jednání omlouvají. MZ je prezidentem členské země EU zvoleným občany, je hlavou státu a jednat s ním, pokud je tam jako zástupce ČR (třeba jako záskok místo premiéra), je povinností ostatních státníků... je tam jako zástupce země, jejíž zájmy má hájit. Fakt, že s ním nikdo nechce jednat tedy znamená několik věcí - naprostou neúctu k demokraticky zvolenému prezidentovi ze strany ostatních (je povinnost ostatních respektovat, kdo byl zvolen!), to zcela jednoznačně.... a druhý bod je čistě spekulativní - je složité se s MZ dohodnout, což beru jako klad a pokud teda mohu připomenout, tak pokud šlo o jednání s MZ v dobách 90. let, tak z hlediska férovosti vůči MZ ani oponenti nikdy neměli výhrady (viz obě oposmlouvy). Známý je Zemanův bonmot o tom, že úspěšný výsledek jednání o kompromisu je takový, kdy od jednacího stolu všechny strany nakonec vstávají rudé vzteky. ;-) Politika se bez ochoty ke střetu a konfliktu nedá dělat.

3 1
možnosti

I kdyby s ním skutečně nikdo nechtěl jednat, alespoň podpoří Babiše, aby na ten tlak nebyl sám, jako Klaus před (ne)podpisem Lisabonské smlouvy.

2 2
možnosti
Foto

No, vzhledem k tomu, že pan Zeman je přijímán jen v Kremlu a Pekingu, tak to s tím vyjednáváním na mezinárodním fóru nebude tak horké.

Ono jde o to, že se s ním vyjma dvou carů už nechce nikdo moc bavit.

A nakonec - diskuse je možné s někým, kdo umí naslouchat. Pan Zeman poslouchá již jen sebe / pro bonmot prodá i vlastní ženu /, při diplomatických jednáních není "pussy" zrovna silný argument.

9 5
možnosti
Foto

Možná byste si měl, pane Vodvářko, zjistit, kolik a jakých světových státníků v posledním dejme tomu roce, jednalo s vrcholnými představiteli jak Číny, tak Ruska. Pak se opět můžete pustit do odsudku Zemana v tom, s kým že to jedná...

3 4
možnosti
Foto

Pane Konopo máte pravdu, že k jednáním se zvou jen slušní lidé. Ne ale proto, že by se mělo jednat ve stylu nadřízenýxpodřízený, ale prostě proto, že s ulhanými hulváty nemají politici většiny zemí zájem jednat.

Právě proto jás si nedovedu představit, že by něco v EU dojednal Zeman.

Macron, Merkelová ale ani další představitelé zemí EU s ním jednat nechtějí ne protože by nás považovali za podřízené (ostatně nejednali s ním ani představitelé menších zemí), ale proto, že nemají zájem ani důvod jednat s někým kdo místo konstruktivních návrhů pronáší bonmoty, s někým jehož minimálně jedno ze tří tvrzení je lež, s někým kdo se neumí chovat, s někým kdo mění názory jak ho zrovna napadne,...

tejně tak zeman nedokázal nic pořádného dojednat ani na domácí scéně, politiky jen vzájemně rozeštvává (viz. Lánská schůzka, viz bianco šeky na vládu babiše, viz vláda přátel zemana,....)

Možná se nepodaří nic vyjednat ani panu Drahošovi, ale ten minimálně tu šanci dostane-jeho zvát k jednání a příjímat jeho pozvánky budou.R^

Pokud se pak týká Ruska či Číny tak pro ty jsme nikdy nebyli a nikdy nebudeme rovnocenými partnery, ti vždy jednají z pozice síly. Pokud chceme vyjednat něco s nimi tak jen když bude jednotně postupovat celá EU-ten jednotný postup právě Zeman nabourává a posiluje tak pozici Ruska a Číny.

9 4
možnosti
Foto

Hezky to vymýšlíte. Můžete si pak "pastnout" do elektronického zápisníčku. K ničemu jinému to dobré není.

A navíc, tady nepřesvědčíte ani jednu ze stran. Ani jednu z dušiček nepřetáhnete. Tady to už je velmi dávno srovnané. Možná 5 let a možná déle.

4 4
možnosti

Zeman umí už jen lézt do zadku mocným na východě a občas utrousí nějakou trapnost na adresu západních politiků, aby se ovečky zaradovaly. Když hovoříte o jeho schopnosti jednat na nejvyšší úrovni, tak bych rád slyšel, jak se tato jeho schopnost projevila v praxi, a co tedy vyjednal. Nakonec jeho vystoupení směrem na východ je patolízalství a směrem na západ je to ostuda. I s tím Trumpem lhal a svým lísáním do Kremlu si zavřel dveře do WH.

10 7
možnosti
Foto

Asi jste nezaznamenal například jeho poslední projev na půdě OSN...?

5 4
možnosti
Foto

Zeptejte se Topolánka, jak s ním Drahoš vyjednával, aby zabránil likvidaci AV a získal od vlády peníze. Peníze získal a Topolánek k tomu řekl, že Drahoš vyjednával tvrdě.

Jeho zdánlivě mírný vzhled a slušnost jsou výhodou, protože ukrývá jeho schopnost bojovat. Jenže to někteří nedovedou či nechtějí vidět.

Debatovat se Zemanem je marné, protože ten bude jen kličkovat, urážet, napomínat,

a ZAPOMÍNAT. A když cituje, tak je to jeho vlastní tvorba.

Na TV Burrandov se MZ sekl několikrát, např. 400 mil. migrantů z Nigérie (která má 186 mil. obyvatel), nvoroční projevy zavedl Gottwald (ve skutečnosti dr. Beneš z exilu), odpor antisemitů proti TGM v hilsneriádě sloučil s dobou, kdy byl už presidentem, vykličkoval z otázky na Petru Buzkovou, "dokouřil pohanku" ... není to málo, Antone Pavloviči?

11 7
možnosti
Foto

Jenže Topolánek je valašský nadýchaný kašpar, tady je řeč o světových státnících...

3 2
možnosti

Zeman s Putinem nejedna, ten dostava jen pokyny.... Jinak si fakt myslite, ze tahle sotva se tahnouci troska ma nejake reprezentativni schopnosti. Potes koste.

5 8
možnosti

Nevím, jestli reprezentační, ale rétorické zcela nepochybně - fyzicky mnohem zdatnějšího a reprezentativně způsobilejšího Drahoše prostě přejel.

A když už jsme u těch košťat, tak po tom, co jsem viděl v debatě, bych řekl, že to bude asi pan Drahoš, s kým budou ostatní vymetat (pokud tedy bude zvolen prezidentem). Ale coby občan tohoto státu bych byl samozřejmě sám proti sobě, kdybych si to přál, že?:-)

8 4
možnosti

J83i47r64i 75B86o25r

25. 1. 2018 10:19

Tak ono moc nehrozí že by ze Zemanem někdo s těch vámi jmenovaných jednal.:-/

7 3
možnosti
Foto

Píše se se Zemanem, ale to není podstatné. Jednání jsou vždy tam, kde je oboustranný zájem a ne tam, kde je někdo výpotkem všech kladných vlastností.

3 2
možnosti

Zeman nikoliv na Hrad, ale po podhradí - sám říká, že je mu tam dobře. Pak domů, na svou Tvrz na Vysočinu. Není, ušlechtilý šlechtic. Další možnost je, vybudovat na pražském hradě maják ! Rudá hvězda na vršku - Miloš jako Abbé Fária. Sice, by byl bez funkce - ale ve funkci a šlo by nepochybně o turistickou atrakci ... Nepochybná podpora Odborů, Zaměstnaneckých svazů zase nějaký příjem na opravy kompexu ... :-)

6 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS